srb
/ eng
Linkedin

Век традиције
у адвокатури

Наша канцеларија је почела са радом пре 90 година,
15. септембра 1930. године. Њен оснивач, адвокат
Драгољуб М. Ђорђевић, рођен је 1897. године у Зајечару.

Сукоб који је уродио плодом

Као један од најбољих гимназијалаца у држави, амбициозни Драгољуб добија краљевску стипендију и завршава студије математике у Француској. Након завршетка студија враћа се у земљу и као веома млад постаје професор на Трговачкој академији, која се налазила у Хиландарској улици.

Након сукоба са управом Академије, Драгољуб напушта посао професора и у најкраћем року завршава Правни факултет у Београду, па већ 1925. ради као приправник у канцеларији адвоката Душка Илића. У то време стаж адвокатских приправника траје пет година. Након завршетка приправничког стажа Драгољуб правосудни испит, тзв. „Ригорозум“, полаже у Аустроугарској, и тада отвара адвокатску канцеларију у улици Југ Богдана број 3 на Зеленом Венцу, одакле се након три године сели у Призренску 15, где се адвокатуром бави до краја живота.

Адвокатура је у генима

Драгољуб је имао четири сина. Најстарији, Михајло, адвокатуром почиње да се бави 1955. године, а претходно стаж адвокатског приправника завршава у очевој канцеларији. И он се, попут оца, адвокатуром бавио до краја живота. Следећи позив професије која му је записана у генима, најстарији унук и имењак деде оснивача, Драгољуб Ђорђевић, од 1980. године ради као адвокатски приправник у канцеларији свога стрица, поменутог Михајла, након чега ће се 1982. уписати у именик адвоката Адвокатске Коморе Београда (АКБ). Даље, најстарија ћерка Драгољуба Ј. Ђорђевића, Јована Д. Ђорђевић Сијерић уписује се у именик адвокатских приправника 2008. године, а у именик адвоката 2011. године. Друга ћерка, Татјана Д. Ђорђевић уписује се у именик адвокатских приправника 2014, а у именик адвоката 2018. године, док је Катарина Д. Ђорђевић, трећа ћерка, адвокатски приправник постала 2015, а адвокат 2019. године.

Канцеларија данас

Данас реномирана канцеларија ради у складу са суштинским принципима модерне европске адвокатуре уз поштовање фундаменталних вредности адвокатске професије. Канцеларија је посвећена пружању квалитетне правне помоћи физичким и правним лицима, као и другим организацијама у свим правним областима. Како би на најбољи начин обезбедила правну помоћ клијентима у земљи и иностранству, канцеларија је развила широку мрежу придружених адвокатских канцеларија широм земље и света. Додатну сигурност нашим клијентима обезбеђује чињеница да је канцеларија закључила Уговор о осигурању од професионалног ризика.

Прикажи више
Advokatska kancelarija Đorđević

Партнери

Партнери адвокатске канцеларије Ђорђевић и Ђорђевић
део су традиције дуге деведесет година.

Драгољуб Ј. Ђорђевић

ПАРТНЕР

Драгољуб је aдвокат у Београду, партнер у адвокатској канцеларији
Ђорђевић&Ђорђевић. Правни факултет завршио је у Београду 1980.
године након чега постаје адвокатски приправник у канцеларији свог
стрица Михајла. У именик адвоката Адвокатске коморе Београда
уписује се 1982. године и тако постаје трећа генерација адвоката у
породици, чувајући традицију.

Сазнајте више

Јована Д. Ђорђевић Сијерић

ПАРТНЕР

Јована је адвокат у Београду и партнер у адвокатској канцеларији Ђорђевић&Ђорђевић. Правни факултет завршила је у Београду 2008. године након чега приправнички стаж завршава у адвокатској канцеларији свог оца и експерта Драгољуба. У именик адвоката Адвокатске коморе Београда уписује се 2011. године.

Сазнајте више

Наш тим

Адвокатску канцеларију Ђорђевић&Ђорђевић чини добро усклађени тим
високо квалификованих адвоката и адвокатских приправника са стручним знањем
и искуством стеченим у земљи и иностранству.

Наш тим

Татјана Д. Ђорђевић

Адвокат

Татјана је дипломирала на Правном факултету Универзитета Унион у Београду, 2014. године, након чега је приправнички стаж обавила код адвоката Александра Поповића, а затим код адвоката Драгољуба Ђорђевића.

Сазнајте више

Наш тим

Немања Д. Мишовић

Адвокат

Правни факултет завршио 2013. године, након чега постаје адвокатски приправник у адвокатском ортачком друштву “Ђорђевић, Поповић и Пантелић”. У именик Адвокатске коморе Београда уписује се 2014. године.

Сазнајте више

Наш тим

Катарина Д. Ђорђевић

Адвокат

Катарина је 2015. године дипломирала на Правном факултету Универзитета Унион у Београду, након чега је приправнички стаж обавила код адвоката Александра Поповића а затим код адвоката Драгољуба Ђорђевића.

Сазнајте више

Наш тим

Кристиан И. Далеа

Адвокат

Кристиан је дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду 2017. године са одличним успехом. Током студија је био правни саветник на Правној клиници за сузбијање корупције...

Сазнајте више

Наш тим

Мила Д. Тркуља

Пословни секретар

Рођена је 15.05.1954. године у Зајечару. Од 1984 године је радила у заједничким службама правосудних органа у служби рачуноводства као књиговођа. 1999 године прелази у Окружни суд.

Сазнајте више

Наш тим

Неда В. Сретеновић

Адвокатски приправник

Неда је дипломирала на Правном факултету у Крагујевцу 2020. године након чега постаје адвокатски приправник у адвокатској канцеларији ,, Ђорђевић’’.

Сазнајте више

Ту смо за Вас

Ако вам је потребна наша правна помоћ или савет можете нас контактирати.

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС