срб
/ eng
Linkedin

Vek tradicije
u advokaturi

Naša kancelarija je počela sa radom pre 90 godina,
15. septembra 1930. godine. Njen osnivač, advokat
Dragoljub M. Đorđević, rođen je 1897. godine u Zaječaru.

Sukob koji je urodio plodom

Kao jedan od najboljih gimnazijalaca u državi, ambiciozni Dragoljub dobija kraljevsku stipendiju i završava studije matematike u Francuskoj. Nakon završetka studija vraća se u zemlju i kao veoma mlad postaje profesor na Trgovačkoj akademiji, koja se nalazila u Hilandarskoj ulici.

Nakon sukoba sa upravom Akademije, Dragoljub napušta posao profesora i u najkraćem roku završava Pravni fakultet u Beogradu, pa već 1925. radi kao pripravnik u kancelariji advokata Duška Ilića. U to vreme staž advokatskih pripravnika traje pet godina. Nakon završetka pripravničkog staža Dragoljub pravosudni ispit, tzv. „Rigorozum“, polaže u Austrougarskoj, i tada otvara advokatsku kancelariju u ulici Jug Bogdana broj 3 na Zelenom Vencu, odakle se nakon tri godine seli u Prizrensku 15, gde se advokaturom bavi do kraja života.

Advokatura je u genima

Dragoljub je imao četiri sina. Najstariji, Mihajlo, advokaturom počinje da se bavi 1955. godine, a prethodno staž advokatskog pripravnika završava u očevoj kancelariji. I on se, poput oca, advokaturom bavio do kraja života. Sledeći poziv profesije koja mu je zapisana u genima, najstariji unuk i imenjak dede osnivača, Dragoljub Đorđević, od 1980. godine radi kao advokatski pripravnik u kancelariji svoga strica, pomenutog Mihajla, nakon čega će se 1982. upisati u imenik advokata Advokatske Komore Beograda (AKB). Dalje, najstarija ćerka Dragoljuba J. Đorđevića, Jovana D. Đorđević Sijerić upisuje se u imenik advokatskih pripravnika 2008. godine, a u imenik advokata 2011. godine. Druga ćerka, Tatjana D. Đorđević upisuje se u imenik advokatskih pripravnika 2014, a u imenik advokata 2018. godine, dok je Katarina D. Đorđević, treća ćerka, advokatski pripravnik postala 2015, a advokat 2019. godine.

Kancelarija danas

Danas renomirana kancelarija radi u skladu sa suštinskim principima moderne evropske advokature uz poštovanje fundamentalnih vrednosti advokatske profesije. Kancelarija je posvećena pružanju kvalitetne pravne pomoći fizičkim i pravnim licima, kao i drugim organizacijama u svim pravnim oblastima. Kako bi na najbolji način obezbedila pravnu pomoć klijentima u zemlji i inostranstvu, kancelarija je razvila široku mrežu pridruženih advokatskih kancelarija širom zemlje i sveta. Dodatnu sigurnost našim klijentima obezbeđuje činjenica da je kancelarija zaključila Ugovor o osiguranju od profesionalnog rizika.

Prikaži više
Advokatska kancelarija Đorđević

Partneri

Partneri advokatske kancelarije Đorđević i Đorđević
deo su tradicije duge devedeset godina.

Dragoljub J. Đorđević

PARTNER

Dragoljub je advokat u Beogradu, partner u advokatskoj kancelariji
Đorđević&Đorđević. Pravni fakultet završio je u Beogradu 1980.
godine nakon čega postaje advokatski pripravnik u kancelariji svog
strica Mihajla. U imenik advokata Advokatske komore Beograda
upisuje se 1982. godine i tako postaje treća generacija advokata u
porodici, čuvajući tradiciju.

Saznajte više

Jovana D. Đorđević Sijerić

PARTNER

Jovana je advokat u Beogradu i partner u advokatskoj kancelariji Đorđević&Đorđević. Pravni fakultet završila je u Beogradu 2008. godine nakon čega pripravnički staž završava u advokatskoj kancelariji svog oca i eksperta Dragoljuba. U imenik advokata Advokatske komore Beograda upisuje se 2011. godine.

Saznajte više

Naš tim

Advokatsku kancelariju Đorđević&Đorđević čini dobro usklađeni tim
visoko kvalifikovanih advokata i advokatskih pripravnika sa stručnim znanjem
i iskustvom stečenim u zemlji i inostranstvu.

Naš tim

Tatjana D. Đorđević

Advokat

Tatjana je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu, 2014. godine, nakon čega je pripravnički staž obavila kod advokata Aleksandra Popovića, a zatim kod advokata Dragoljuba Đorđevića.

Saznajte više

Naš tim

Nemanja D. Mišović

Advokat

Pravni fakultet završio 2013. godine, nakon čega postaje advokatski pripravnik u advokatskom ortačkom društvu “Đorđević, Popović i Pantelić”. U imenik Advokatske komore Beograda upisuje se 2014. godine.

Saznajte više

Naš tim

Katarina D. Đorđević

Advokat

Katarina je 2015. godine diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu, nakon čega je pripravnički staž obavila kod advokata Aleksandra Popovića a zatim kod advokata Dragoljuba Đorđevića.

Saznajte više

Naš tim

Kristian I. Dalea

Advokat

Kristian je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2017. godine sa odličnim uspehom. Tokom studija je bio pravni savetnik na Pravnoj klinici za suzbijanje korupcije...

Saznajte više

Naš tim

Mila D. Trkulja

Poslovni sekretar

Rođena je 15.05.1954. godine u Zaječaru. Od 1984 godine je radila u zajedničkim službama pravosudnih organa u službi računovodstva kao knjigovođa. 1999 godine prelazi u Okružni sud.

Saznajte više

Naš tim

Neda V. Sretenović

Advokatski pripravnik

Neda je diplomirala na Pravnom fakultetu u Kragujevcu 2020. godine nakon čega postaje advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji ,, Đorđević’’.

Saznajte više

Tu smo za Vas

Ako vam je potrebna naša pravna pomoć ili savet možete nas kontaktirati.

KONTAKTIRAJTE NAS